Att planera resan

När man planerar sin resa är det viktigt att man har koll på flera saker, dessa är framförallt budget, hur mycket tid man har och var man vill åka. Är det så att man vill till Sydamerika, dit det kan ta nästan 24 timmar att flyga till med alla byten, är det ofta för lite med bara en vecka. Medans en vecka i Grekland eller Spanien är alldeles lagom. I denna artikel kommer tips och råd återges i hur man ska tänka när man planerar sin resa.

Budget

luggage-1149289_960_720Det viktigaste man ska tänka på är sin budget när man reser. Budgeten är vad som avgör hur länge man kan resa och på vilket sätt man ska resa. Vill man bo på fina hotell som Kempinski eller Hilton räcker oftast pengarna inte speciellt långt. Bor man istället på billigare stadshotell eller till och med hostel kan pengarna räcka väldigt långt. Därför är det viktigt att tänka på vilket sätt man vill resa, vilket egentligen kopplas till vilken typ av person man är.

Det är också viktigt att tänka vid budgeten om vart man vill åka. Vill man exempelvis till Sydamerika kostar flygen inte sällan över 8000 kronor tur och retur. Medans man till Asien och Thailand kan flyga till Bangkok med Norwegian för 4000 kronor tur och retur. Det handlar därför om vad man är intresserad av för olika typer av resmål.

Men det är också så att vissa länder är dyrare. Ska man exempelvis till Dubai i Förenade Arab Emiraten kan man räkna med att betala minst 100 kronor för en enkel måltid per person. Medans man i exempelvis Ukraina kan få en fantastisk måltid för 20-30 kronor per person. Om man därför vill leva lyxlivet är Östeuropa ofta ett toppenalternativ till lyxvåningarna i Dubai. Detta då man får fantastiskt mycket mer för pengarna.